Onderhoud informatie

Het onderhouden van uw motor is niet alleen belangrijk voor uw veiligheid, het motoronderhoud is ook belangrijk voor het behoud van de motorfiets.

 

banden

Elke motorrijder weet dat de banden in goede conditie moeten zijn, maar de controle erop wordt nog weleens vergeten. Als je toch bij een tankstation staat, controleer dan direct even de bandenspanning. Een goede bandenspanning zorgt voor betere wegligging, kortere remweg en een langere levensduur van de band. Daarnaast is de algemene conditie van de band belangrijk, controleer of ze niet zijn uitgedroogd, of er geen spijkers (en dergelijke) in de band zitten en of er genoeg profiel op zit.

Twijfel? Rij gerust bij ons langs, dan kijken wij met u mee.

 

accu en verlichting

Er is niets vervelenders als je ergens staat en de motor start niet meer. Controleer daarom regelmatig of de accu nog voldoende vloeistof heeft en zet hem in de winter (als je niet rijdt) aan een druppellader. Laat daarnaast eens per jaar je accu controleren.

Meer weten? Rij gerust bij ons langs of bel 075 – 614 11 11.

 

remmen

Kijk elke rit of er nog voldoende vloeistof in het reservoir zit. Je kunt ook de remmen checken door de remmen in te knijpen. Voelt dit ‘sponzig’ aan dan is er iets mis met het remsysteem, laat dit dan zo snel mogelijk controleren door een specialist. Het is sowieso goed uw remsysteem periodiek na te laten kijken. Oude remvloeistof kan water bevatten, waardoor het kookpunt van remvloeistof naar beneden gaat. Een lager kookpunt kan lucht in de remvloeistof tot gevolg hebben. Omdat lucht (in tegenstelling tot vloeistof) samendrukbaar is kan dit niet goed functionerende, of zelfs weigerende remmen veroorzaken.

Twijfel? Rij gerust bij ons langs, dan kijken wij met u mee.

 

oliepeil en ketting

De vloeistoffen en smeermiddelen zijn altijd belangrijk om in de gaten te houden. Controleer regelmatig het oliepeil en of de ketting nog goed gesmeerd is. Zeker bij lange ritten en rijden met slecht weer is het raadzaam om regelmatig kettingspray te gebruiken.

Alles wat u nodig heeft om uw motor te onderhouden hebben wij voor u op voorraad.

 

poetsen

Heel mooi zo’n gepoetste motor maar poetsen is niet alleen bedoeld om de motor weer mooi te laten glimmen. Het verwijderen van vuil en eventueel pekel is ook van belang voor de levensduur van uw motor. Heb je hulp nodig bij het onderhoud, wij staan klaar om te helpen!

Ook alles om uw motor te poetsen hebben wij ruim voorradig.

Direct een afspraak maken voor onderhoud? Klik hier. Of bel 075 – 614 11 11.